zaterdag 28 november 2015

Tenerife, Las Galletas(ES_Canarische)

Woensdag, 25 november '15

Op de havenmuur hangen prachtige fotodoeken met de levende wezens uit de Atlantische Oceaan. Enkele ervan zijn we reeds op de Oceaan tegengekomen, gevangen en/of gegeten.
De vismarkt/-kraampjes aan de haven, verkopen sardientjes, tonijn en bonito, in de omvang die we zelf ook al hebben gevangen, maar ook wat groter. Aan de overkant vinden we in een viswinkel nieuw kunstaas...we vangen liever onze eigen vis, dan ze te kopen van de vissers. Mijn loos-vissertje geeft het nog niet op ;-)
In de ferreteria (=doe-het-zelf-winkeltjes) vinden we materiaal om de muskieto-kajuitingang-deur-net te maken en nog wat ander klusmateriaal. Enkele keren lopen we op en neer van de haven naar het dorp en omgekeerd, om te iets gaan meten, te droppen en af te rekenen voor de ligplaats voor sluitingstijd. Ook al zijn the Captain zijn nieuwe sandalen ondertussen aangekomen op Gran Canaria(in de valies van familie), koopt hij zich alvast een extra paar, voor het geval er weer ééntje het water prefereert :-)
Las Galletas is een leuk rustig stadje met niet te veel toeristen, waar je toch wél op je woorden moet letten, door aanwezige landgenoten en Noorderburen ;-) Duvel en andere Belgische biersoorten kan je hier op de terrasjes verkrijgen aan democratische prijzen (slechts 2,75€ + 7% VAT/BTW(meeste prijzen worden exclusief gepubliceerd en zonder vermelding of het VAT incl. of excl. is. Dat is ook een manier om klanten te lokken. Dus effe navragen als je voor geen verrassingen wil staan!) The Captain kan dit aanbod Belgische bieren, met name: de 'DUVEL', wél appreciëren, aangezien de eigen voorraad bijna uitgeput is...
En als klap op de vuurpijl genieten we van heerlijke mosselen op Belgische wijze met frietjes en mosselsaus! Een geslaagde feestmaaltijd met sentiment... Complimenten aan de Chef!