zaterdag 28 november 2015

La Gomera, San Sebastián2(ES_Canarische)

Zondag, 22 november '15

Zondag, ja, vandaag is het 'echt' zondag ;-)
The Captain haalt zijn longboard uit de garage en rijdt ermee naar de bakker. We horen hier in de haven de wind stevig blazen. Het zijn valwinden die over het gebergte het dal in worden geperst. En op zee staan witte kopjes van de golven. We liggen hier goed beschut voor dit alles.
Aan de overkant in de haven zijn roeiers volop hun speciale vaartuigen aan het klaarmaken voor hun oceaan-oversteek. Ja, ja, je leest het goed...al roeiend de oceaan oversteken! Alleen of met een team van twee of vier personen. Sommige doen er meer dan 90dagen over... En dit alles voor een goed doel! Knap! Maar ons niet gezien, hoor! Kijk voor meer info op volgende link:

https://www.taliskerwhiskyatlanticchallenge.com/


We nemen een kijkje dichterbij en lopen langs de verschillende boten. Ook al zijn het geen gewone kano's, toch zijn ze heel wat kleiner en lager dan de meeste zeilboten die de oceaan oversteken.
De stad of zeg maar stadje, San Sebastián, de hoofdstad is ook weer niet zo groot, althans het commerciële gedeelte van de stad. Maar wij houden wél van het kleinschalige en gezellige, en slenteren graag door smalle straatjes. Het is hier op zondag rustig, we zijn bijna de enige die hier rondlopen en op elk terrasje is er nog plaats. Of is het omdat het uit het zonnetje wat frisjes is, 20° of zo?!
Ook op de steigers is het stilletjes en is het coccoon-dag...het cruisers-leven is best zwaar ;-)