donderdag 16 februari 2017

Colombia, Cartagena

Maandag, 30 januari - vrijdag, 3 februari '17

Het was een fijn weerzien en hereniging met onze dame gisterenavond. Heerlijk om weer al dobberend een beetje in slaap gewiegd te worden op ons natuurlijk waterbed.
Onze vrienden, van Bella Ciao, hebben goed voor haar gezorgd.
De temperatuur in Cartagena is duidelijk gestegen. Het is warm, heet zeg maar, zeker bij het aanvullen van de voorraden in de bilge en het sjouwen met boodschappen. Hier houden we ons elke dag een beetje mee bezig en bereiden zo ons vertrek voor en een lang verblijf op plaatsen/eilanden, waar helemaal niets of bijna niets te verkrijgen is. De douche/natte cel vooraan wordt volgestouwd met bussen drinkwater van 6L. Water in plastiek zakken zouden makkelijker en in grotere hoeveelheden in te slaan zijn, maar we testen een klein zakje water uit en dat is géén winner, het water smaakte naar plastiek! Bah 😝
Één van de achterkajuiten krijgt een matras van bier, frisdrank, melk en toiletpapier, maar voornamelijk bier! En een geheime plek onder de vloer wordt opgevuld met flessen rum.
Het blijft moeilijk, het inslaan... wat neem je mee, hoeveel en hoe lang is het houdbaar of kunne we het bewaren? De volgende proviandstop is Panama en daar zou de keuze beperkter zijn en de prijzen hoger. Na het Panamakanaal, wacht ons een lange oversteek naar de Markiezen en daar hebben ze ook niet de supermarkten en producten die we gewoon zijn en van dromen... En alcohol?!
In de straat bij Club Nauticó is een supermarkt en de inpakkers duwen de winkelkar(ren) 🛒 tot aan het dinghydok, handig. Maar voor de ruimere keuze gaan we verder naar een shoppingcenter met een grote doe-het-zelf zaak en een supermarkt 'Jumbo' met 'nog' meer keuze. Voor slechts 3€ rijden we met een taxi 🚕 vol boodschappen terug.
Bella Ciao vertrekt enkele dagen voor ons om opstappers te verwelkomen.
Tussen de boodschappen door ontmoeten we weer andere cruisers, socialisen we en slenteren door de mooie gezellige historische stad. Smullen van 'arepa con ceesa' en slurpen aan frisse 'jugo naturales'.
Onze nieuwe Argentijnse vrienden, Valeria & Javier, (ontmoet in Salento) zijn toegekomen in Cartagena. Een kennismaking met Zensation staat bovenop hun lijstje! We kunnen nog twee avonden samen optrekken, plezier maken en genieten we van culinaire toppers in enkele restaurants, dankzij tips van 'Tripadviser'. Morgen verlaten ook zij deze fantastische stad... zij trekken naar een andere plek in Colombia dan wij. Zij nemen de bus, wij onze boot. Waar zien we elkaar weer? Londen of België of ergens anders op deze aardbol 🌎
Met tegenzin tuigen we ons Dinghietje af en maken we ons op om weer een stukje te zeilen. We hebben er al een dagje extra aangebreid, maar nu moeten we echt verder! We zouden met drie boten vertrekken, maar één is niet klaar en komt later.
Met een volle boot en SY Passion Rebelle en haar zeskoppige bemanning (Captain Mathieu, skipper Sabrina en de matrozen: Océane & Loïc (tweeling van 7j.), Thomas (5j.) & Micah (3j.)) in ons kielzog varen we langs de skyline van deze magische sprookjesachtige stad.
Op naar enkele verborgen schatten/eilanden een dikke twintig mijl van het vaste land.
Colombia heeft ons positief verrast en veroverd! Wat een prachtig land 😍
De bevolking is vriendelijk & behulpzaam. We hebben maar een iniemini stukje van dit grote land gezien en van wat het allemaal te bieden heeft.
Je moet altijd nog wat overgelaten voor de volgende keer, niet waar?