woensdag 18 mei 2016

Barbuda, Cocoa Bay - Long Island, Jumby Bay - Antigua, Dickenson Bay (Caraïben)

Dinsdag, 17 mei '16

The Captain is zoals elke morgen reeds vroeg wakker en in de kuip aanwezig. Deze morgen krijgt hij extraatje bij het prachtige 360° uitzicht, nml.: paarden. Hun hoeven ploeteren door het mulle zachte zand en ze wandelen ongestoord door het verlaten hotel en strand.
Bij het verlaten van de baai volgen we nauwgezet de track van de vorige dag op de plotter, langs de koraalriffen en verborgen rotsen. Al snel worden de zeilen gezet en varen we met een knik in de schoot richting het zuiden, terug naar het zuster eiland Antigua.
Met de stroom tegen en de oude zeilen gehesen klieft Zensation met een gemak van acht knopen snelheid door het water en zorgt voor een wit schuimbad om haar romp heen.
Onze eerst stop is het eilandje 'Long Island', dat omringt is met riffen en rotsen. In Jumby Bay laten we het anker vallen en kijken uit op een mooi hotel/resort met slechts enkele gasten. Al zwemmend bereiken we het rif en snorkelen er om heen. Een sterrenweg lijdt ons op de bodem de weg...de ene zeester na de andere ligt beweegloos onder ons. De kleuren geel en oranje domineren...prachtig!
Het koraal bezit weinig kleur en bewoners.
Onze dame haar nieuwe kleedje oogt mooi onderwater, maar de primer en anti-fouling van de schroef komen in vellen eraf! Eum, niet de juiste ontvetter gebruikt of zijn de producten, die we in Portugal gekocht hebben, niet geschikt?! Niets aan te doen...hier kunnen we wél pokken op afsteken, als ze eraan denken zich hierop te gaan vestigen!
Dickenson Bay op Antigua is onze volgende stop. Ook hier domineert een gigantische club 'Sandals' het grootste gedeelte van de baai. Maar het strand is toegankelijk voor iedereen en er zijn enkele bars en kleinere vakantieverblijven. Een prachtige pier staat statig op z'n poten in het water.
In 'Coconut Cove' doen we ons te goed aan Happy Hour met WiFi en een visrijk-diner met zicht op onze wiebelende dame.