woensdag 18 mei 2016

St. Martin, Marigot 16(Caraïben)

Donderdag, 12 mei '16

'De kogel is door de kerk': we vertrekken vandaag!
Dus tijd om onze dame weer vaarklaar te maken en ons op te maken voor een nachttocht naar Antigua, een dikke honderd mijl verder naar het zuiden.
Veerle & Jan geven hun wagen weer in bruikleen en zo kunnen we nog wat proviand inslaan, zodat we dit op de duurdere eilanden niet moeten doen. Vooral drinken en houdbare voedingswaren worden ingeslagen.
Dan is het zo ver. We nemen afscheid van Veerle & Jan, maar misschien zien we elkaar nog op één van de eilanden, als ze daar toevallig moeten zijn voor hun werk en anders...tot de volgende keer in St. Maarten?! Bedankt voor al jullie hulp en het lenen van de auto!
De laatste weerberichten worden nog binnen gehaald en dan dinghieën we weer naar onze boot. Dinghy aftuigen, de bijboot is zwaarder dan de vorige, dus dat is even wennen en nieuwe techniek toepassen. Klaar om anker op te halen en nog even langs de tanksteiger varen en onze twee dieseltanks vullen en klaar zijn we...
Het gevoel nog niet klaar te zijn hier op St. Martin/Maarten knaagt bij ons twee... Er zijn nog wél wat baaien die we willen ontdekken, winkeltjes te bezoeken, nog enkele mensen die hier wonen en die we meer willen zien en nog geen afscheid van willen nemen, nog enkele bars: Lagoonies & Yachtclub waar we nog meerdere keren langs willen en nog curryworsten en bitterballen willen gaan eten, enz... Een rede te meer om zeker terug te komen binnen x-aantal jaar...
Tot ziens Sint Maarten
Au revoir St. Martin
SXM (=St. Maarten/Martin)